Waterontharder merken

Een waterontharder, ook wel waterverzachter genoemd, is een goede investering als het water in uw regio te hard is. Een waterontharder filtert het water zodat kalkaanslag aan huishoudapparaten en verwarming beperkt wordt. Maar welke waterontharder merken zijn er zoal? En wat kiest u dan het best? Een overzicht.

Een groot voordeel van onze website is de het offertesysteem dat er aan gekoppeld is. Hier kunt u geheel vrijblijvend meerdere offertes opvragen.

Wat is een waterontharder en hoe werkt het?


Huishoudapparaten die water gebruiken, kunnen geleidelijk aan kalkaanslag krijgen. Dat komt omdat het water in sommige gebieden te hard is. Apparaten kunnen door een te veel aan kalkaanslag minder goed gaan functioneren. Stookkosten kunnen zelfs de hoogte in gaan. Een waterontharder kan het water verzachten en zo de kalkaanslag beperken en dus de levensduur van de apparaten verlengen. De ontharder filter het water met harskorrels en haalt zo het calcium en de magnesium eruit. Nadien worden de harskorrels schoongespoeld met zout. Zo bevat het leidingwater geen kalkmoleculen meer. Er zijn verschillende manieren om water te ontharden waardoor er dus ook meerdere soorten waterverzachters zijn. Zo kan het water verzacht worden met magnetisme, met zout of met een filter.

waterontharder merken

Een overzicht van populaire waterontharder merken

Heel wat bedrijven bieden verschillende modellen van waterontharders aan. Het gamma is dus erg breed. Er is niet één goed model. Elk huishouden heeft andere noden. We sommen een aantal gekende merken op om u op weg te helpen.

Door het vergelijken van prijzen besparen onze klanten gemiddeld 30% op de totale kosten van een waterontharder t.o.v. iemand die geen prijsvergelijk doet.

Aquagroup

Aquagroep is al meer dan 30 jaar een gevestigde waarde op het gebied van waterontharders. Naar eigen zeggen bieden ze onklopbare prijzen in verhouding met een goede kwaliteit. Ze bieden zowel modellen aan voor industrieel gebruik als particulieren.

Aqua-O-Matic

Het merk Aqua-O-Matic behoort volgens sommigen tot de betere merken. Van Marcke, de specialist in het verdelen van waterontharders, verdeelt dit merk. Er is een mini- en een maximodel van dit merk. Het maximodel heeft vanzelfsprekend een grotere capaciteit. De prijs voor een maximodel ligt niet echt veel hoger, maar dit model verbruikt wel meer.

ATAG waterontharders

ATAG, bekend om zijn verwarmingsinstallaties, biedt vier modellen van waterontharders aan binnen het ATAG Descale assortiment. Ze hebben allemaal hetzelfde werkingssysteem, maar verschillen in capaciteit. Zo hebt u een model dat geschikt is voor een huishouden met één persoon tot een huishouden met acht personen.

Bayard

Het Belgische Bayard is al enkele decennia gespecialiseerd in het produceren van waterontharders. Hun producten kenmerken zich door een laag water- en zoutverbruik. Ook hebben ze een mechanisch ontwerp waardoor ze geen stroom verbruiken. Bayard heeft verschillende modellen in de aanbieding die allemaal milieuvriendelijk zijn.

Best Water Technology (BWT)

Best Water Technology, kortweg BWT, is een groot bedrijf dat veel meer aanbiedt dan waterontharders. Ze werken aan verschillende watertechnologieën en hebben twee modellen van waterverzachters waarmee ze de beste waterkwaliteit willen garanderen. De modellen hebben een grote capaciteit, maar zijn toch compact.

Culligan

De marktleider in waterontharders is Culligan. Dit Amerikaanse bedrijf is al meer dan 80 jaar actief en is actief over de hele wereld. De zes modellen uit de Family-serie zijn ideaal voor een huishouden met twee of meer kinderen. Daarnaast hebben ze ook de serie ‘Modernity’ in hun aanbod. U krijgt bij de aankoop een garantie van 15 jaar.

Delta

Delta is een Belgische producent die compacte mechanische waterverzachters produceert. Delta heeft een zeer breed gamma aan modellen. Vooral het nieuwste model Morava is erg compact. Het past perfect onder een schap of in een lage kast. De modellen van Delta zijn eenvoudig bij te vullen en ook geschikt voor kleine zoutblokken.

Durlem

Kiezen voor een waterontharder van Durlem, is kiezen voor een 100% Belgisch product. Meer dan 50 jaar ervaring heeft dit bedrijf reeds op de teller staan. Kwaliteit en nabijheid staan hoog in het vaandel. Ze hebben verschillende modellen in hun assortiment, voor kleine en grote huishoudens. Met afstandsbediening of zonder.

Ecowater

Ecowater biedt verschillende soorten waterverzachters aan. Er zijn kleine modellen voor kleinere huishoudens, maar evengoed zijn er ook grote modellen. De waterontharders zijn duurzaam. Doorgaans hebben ze een langere levensduur dan gemiddeld en verbruiken ze minder energie. Elk model heeft de mogelijkheid om te programmeren.

Euraqua

Euraqua levert voornamelijk waterontharders aan waterbehandelingsbedrijven in de Benelux, Scandinavië en Oost-Europa. Het is één van de grootste partners voor waterverzachters in heel Europa. En dit zowel voor de industrie als bij particuliere huishoudens. Euraqua is gevestigd in België.

Hydro@Home

Het Belgische Hydro@Home is gekend om zijn maatschappelijk engagement. Het stelt mensen met een beperking aan het werk. Hun modellen krijgen de naam Hydrosoft en de waterontharders werken zonder stroom, zijn compact en komen met of zonder zouttank. Ze zijn makkelijk te plaatsen in uw woning. Zo is de Hydrosoft 100 Simplex een erg compact model dat perfect is voor een gemiddeld huishouden. Indien u een hoger verbruik heeft, is de Hydrosoft 200 Duplex interessant.

Hydrokube

De Hydrokube is een efficiënt model dat werkt met CO2. De CO2 wordt in de waterleidingen gespoten zodat kalkvorming geen kans krijgt. Met dit model kan u wel tot €200,- per jaar besparen. En dat gedurende tien jaar.

Lubron

De waterontharders van Lubron kunnen zowel particulier als commercieel, bijvoorbeeld in de horeca, worden ingezet. Ook voor grote toepassingen in de industrie heeft Lubron oplossingen. De ontkalking gebeurt onder andere via ionenuitwisseling en het gebruik van additieven. De specialisten kijken met u welke oplossing het meest geschikt is in uw situatie.

Minimax

Minimax, het vroegere Halutec, is een Belgisch bedrijf dat zijn productie in Engeland uitvoert. Hun modellen zijn kleine compacte waterontharders die zonder stroom werken. Ze hebben een ingebouwde meter waardoor de ontharder precies weet wanneer het regeneratieproces moet worden opgestart. Zo bespaart u op onthardingszout en spoelwater. De ontharders hebben een dubbele cilinder en het systeem werkt volumegestuurd. De apparaten maken gebruik van zoutblokken van 4 kilogram per stuk.

Mooiwater

De waterontharders van Mooiwater zijn al geschikt voor huishouders van 1 tot 2 personen. Ook hebben ze grotere modellen voor grotere huishoudens. De verschillende modellen van Mooiwater garanderen altijd zacht en schoon water en zijn duurzaam. Bovendien gaan ze efficiënt om met zout en spoelwater.

North Star

North Star zou één van de beste merken zijn op de markt. Alleszins behoren hun modellen tot de meest zuinige, zowel qua water- als zoutverbruik. Vaklui staan steeds paraat voor advies. Zo kan u samen bekijken welk model het meest geschikt is in uw huishouden.

SoluCalc

Met een SoluCalc ontharder is er geen zout nodig. De waterverzachter wordt aan de waterleiding geïnstalleerd en injecteert CO2 in het water dat in de leidingen zit. Als het water in contact komt met de CO2 wordt de kalksteen omgezet in calciumcarbonaat. Zo vormt er geen kalk aan de wanden van de leidingen.

Van Marcke

Van Marcke is een distribiteur van waterontharders en produceert er zelf geen. Zij verdelen twee modellen van het merk Aqua-Omatic die elektronisch gestuurd worden en erg compact zijn. Van Marcke biedt ook ontijzeraars aan. Dit zijn speciale waterfilters die het ijzer uit het water halen. Dat is interessant als u ijzerhoudend putwater wil gebruiken.

WaterGenius

WaterGenius heeft verschillende modellen in de aanbieding waaronder de Wellness Water Solutions. Deze waterontharders halen niet enkel kalk uit het leidingwater, maar reduceren ook de bacteriën, chloor en minuscule vuildeeltjes. Zo creëert u een wellness beleving bij u thuis. Het water is beschermend voor sanitair en huid en haar.

Benieuwd naar hoe de beste waterontharder te kiezen of juist meer informatie over de prijs? Klik op de links in voorgaande zin om naar onze artikelen te gaan.

Bespaar op de prijs door offertes te vergelijken

De prijs om een waterontharder te laten installeren, bestaat grotendeels uit materiaalkosten. U doet er dus goed aan om de prijzen goed te vergelijken. Zo zijn er heel wat waterontharder merken, maar bestaan er ook verschillen in prijzen tussen de aanbieders onderling. Hou er rekening mee dat er nog kosten bij komen naast de prijs van de waterverzachter zelf. Hier kan u alvast meerdere offertes opvragen bij aanbieders in uw regio. Door prijzen te vergelijken, kan u tot wel 30% besparen.

>> Vergelijk de prijzen voor een waterontkalker!